Med en sunn livsstil kommer også sunne matvaner. Mange har fått øynene opp for kosthold fra andre land, og det er velkjent at kosthold fra landene rundt Middelhavet topper listen over sunt kosthold. Noen satser på vegetarmat, andre trekker det enda lengre som veganere. Det er mange grunner til hvilken retning man velger i matveien, men en ting er sikkert, ferdigprodusert, behandlet mat står neppe på sunnhetstoppen.

Kortreist mat er i vinden, og mange foretrekker å ha den så kortreist som mulig, med egen produksjon av grønt og frukt fra egen hage. Kanskje har du investert i et eget drivhus, da kan utvalget utvides til grønnsaker som trenger litt mer varme og beskyttelse enn hva du finner ute i hagen. Det er også en økende interesse for å holde egne høner, som sørger for ferske egg hver dag. Selvfølgelig er det noe helt spesielt å kunne dyrke frem egne grønnsaker, men den økende interessen for hjemmeproduksjon kan jo også ha sammenheng med den usikkerheten som er i verden for tiden, man skal nødvendigvis ikke ta for gitt at internasjonale kriser og pandemier ikke vil påvirke matvaretilgangen.

I Norge dekkes ikke hele behovet for frukt og grønt av egen produksjon, mye importeres, da er det godt å ha muligheten til litt egenproduksjon – hvis man har plass, tid, interesse og anledning. Skal maten lages fra bunnen av, kreves det praktisk utstyr på kjøkkenet. Enten det skal eltes, kvernes, kappes ellers mikses, er en multifunksjons kjøkkenmaskin et absolutt must. Med alt tilleggsutstyret på markedet kan du til og med lage dine egne grillpølser, med akkurat det innholdet du ønsker, enten det er vegetar eller kjøtt.

Apropos middelhavskost, hvorfor smaker alltid moussaka annerledes i Hellas enn her på berget? Samme hvor fine auberginer og riktig krydder som tilsettes, så ligger smaksforskjellen i kjøttet. De bruker kjøttdeig av lam, noe du sjelden finner i ferskvaredisken eller i fryseren hos dagligvarekjedene. Men, i hvert fall store deler av året, finner du fårikålkjøtt, lammelår eller bog i skiver til fornuftige priser. Renskjær kjøttet og kverne det selv i en multifunksjons kjøkkenmaskin, da blir moussakaen straks noe annet enn om du bruker vasstrukket kjøttdeig av ku, OK! storfe da! Ta matlagingen til nye høyder med riktig og praktisk utstyr på kjøkkenet! Vel bekomme!