Spis sunne måltider i ferien

Ferien står snart for tur, og du har gjerne planlagt at du skal bruke tiden på å komme til hektene etter flere måneder på jobb. Det kan da være lurt å sette av tid til trening og sunt kosthold. Du er kanskje en av dem som ikke prioriterer tid på deg selv i en hektisk hverdag. Før ferien begynner kan det lønne seg å planlegge feriedagene fremover.

Ved å planlegge dine måltider i ferien vil du effektivt kunne tilrettelegge for en ny livsstil. Med sunn mat i ferien vil du garantert merke at energien kommer tilbake. I tillegg til sunn mat kan du også legge litt aktivitet inn i dagsplanen. Du vil da kunne nyte godt av at du har etablert en god rutine når ferien er over.

Lag en meny for hele ferien

Du kommer langt om du planlegger kostholdet som du skal ha i ferien. For å få dette til kan du effektivt tilrettelegge for en ukemeny. Du vil da ha full kontroll over hvilket kosthold du og resten av husstanden skal ha i ferien. En ukemeny omfatter gjerne samtlige av ukens måltider. Du kan også velge å kun tilrettelegge for de ulike middagene.

Det anbefales at du drikker mye vann i løpet av dagen. Du kan også planlegge helgekosen bedre enn du pleier. I tillegg kan det være lurt å ta med seg hjemmelagd mat om du skal ut av døren. Du vil da oppdage at du både spiser sunnere, og ikke minst sparer noen kroner.