Slik spiser du sunt på reise

Når man er på reise, uansett om det er på ferie eller i sammenheng med jobb, er det lett å ty til raske- og usunne løsninger i matveien. For å unngå «reise kiloene» mens du for eksempel bor på hotell i Bergen, er det flere grep som kan hjelpe deg.

1. Planlegg måltidene

Har du en klar plan for når og hva du skal spise, er det lettere å få i seg sunnere mat. I løpet av en hektisk dag, uavhengig om det er på grunn av sightseeing eller jobb, er det fort gjort å glemme å spise mellom slagene.

Følger du tiden noenlunde, unngår du den ekstreme sulten som gjør at du spiser mer enn det du egentlig trenger, samtidig som du unngår den raskeste løsningen. Har du en god plan på dine måltider er det også større sjanse for at du velger en sunnere løsning.

2. Lag matpakke

Har du ikke matpakke med deg og sulten plutselig slår inn, velger man som oftest den løsningen som er best tilgjengelig der og da. Dette er sjelden en god løsning da kiosker, bensinstasjoner og lignende som tilbyr rask mat, sjelden har sunne løsninger.

Med en matpakke slipper du å kjøpe usunn mat på grunn av plutselig sult. Alt du må er å spise den sunne matpakken du ordnet før du startet din reise.

3. Drikk masse vann

Vann er ikke bare godt for kroppen, men gir også en metthetsfølelse. Dette forhindrer at du «overspiser», samt at du unngår dehydrasjon. Du får med andre ord med energi ved jevnlig vanninntak